Vertaistuki

 

Yhdistystoiminnan kautta voit tavata muita samassa elämäntilanteessa olevia.

 

Neuroliiton jäsenyhdistysten vertaistukijat sairastavat MS-tautia tai harvinaista neurologista sairautta. Lisäksi mukana on useita sairastavien omaisia.

Vertaistukija on keskustelukumppani, joka kuuntelee, myötäelää ja kannustaa jaksamaan haastavassa elämäntilanteessa. Omien kokemusten ja tunteiden jakaminen antaa voimaa arjessa jaksamiseen.

Vertaistukijan kanssa voi keskustella puhelimessa luottamuksellisesti ja myös nimettömänä. Voit soittaa kenelle tahansa eri puolilla Suomea asuvista vertaistukijoista. Osaan voit ottaa yhteyttä myös sähköpostilla.

 

Kokemuskoulutus

 

Kokemuskouluttajat ja -asiantuntijat ovat tehtäväänsä koulutettuja pitkäaikaissairaita, vammaisia tai läheisiä, joka välittävät kokemustietoa sosiaali- ja terveysalan ammattilaisille. Kokemustieto syventää ammattilaisten osaamista ja tarjoaa kanavan asiakkaiden tarpeiden entistä parempaan tunnistamiseen.

 

Kokemustoiminta voi olla sairastuneen tai läheisen kokemuksiin perustuvia puheenvuoroja eri näkökulmista. Se voi olla osallistumista sosiaali- ja terveyspalveluiden suunnitteluun, kehittämiseen ja arviointiin palveluiden käyttäjänä.

 

Voit lukea Neuroliiton osallisuudesta kokemuskoulutukseen Neuroliiton sivuilta. Sieltä löydät myös eri neuroyhdistysten kokemuskouluttajat.